Tips voor zelfstandige schilder

maart 9th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Tips voor zelfstandige schilder

Ben jij een schilder als zelfstandige zonder personeel? Er is de laatste tijd veel veranderd in de wetgeving met pensioenen en collectieve arbeidsovereenkomst. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze gebeurtenissen als zelfstandige zonder personeel. Je staat er namelijk vaak alleen voor, en het is daarom goed om de gebeurtenissen in de gaten te houden. In dit artikel vind je tips voor de schilders CAO die je kunnen helpen als zelfstandige zonder personeel.

Regel je pensioen
Als zelfstandige schilder is het een verplichting om deel te nemen aan het pensioenfonds. Zodra je je opgeeft bij de Kamer van Koophandel, dan zou je hier automatisch moeten worden ingeschreven. Houdt dit wel in de gaten voordat je voor onverwachte verassingen komt te staan. Zorg er ook voor dat je pensioen op bouwt in je cao schilders.

Arbeidsongeschiktheid verzekering
Er is de laatste tijd veel ophef over arbeidsongeschiktheid onder zelfstandige schilders. Deze verzekering is veelal te duur om te betalen, maar wat als je nu echt niet meer kan werken door een blessure of ongeluk. Het is dus zeker het overwegen waard.

Houdt rekening met inkomstenbelasting
Een fout die veel wordt gemaakt door zelfstandige zonder personeel is het uitgeven van te veel geld. Na het klussen en betalen van facturen en leveranciers heb je nog geld over. Dit is een extraatje dat je nog kan uitgeven zou je denken, dit is niet het geval. Als zelfstandige zonder personeel moet je namelijk eens in de drie maanden en aan het einde van het jaar nog btw afdragen en inkomstenbelasting betalen. Het is belangrijk om in de administratie nog rekening te houden met deze twee kosten posten.

Werk echt voor jezelf
Veel zelfstandige schilder werken in eerste instantie voor andere schildersbedrijven. Dit kan door de belastingdienst worden gezien alsof je niet zelfstandig aan het ondernemen bent. Dit kan grote risico’s en gevolgen met zich mee brengen. Zorg er daarom voor dat je echt vanuit en voor jezelf werkt.

« Rolluik maken bij ROMASS
Stappenplan badkamer »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts