Een kunstkerstboom is zo gek nog niet

juli 25th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Een kunstkerstboom is zo gek nog niet

Het is bij uitstek de tijd van de gezelligheid: kerst. Over heel de wereld zoeken families elkaar op. Kerst is een van de breedst gedragen tradities in ons land. Er worden ieder jaar weer bijna drie miljoen kerstbomen aangeschaft.

 

Oorspronkelijk en ook zeker nu nog is kerst een christelijk feest. Toch heeft het feest zijn wortels bij de Germanen. Zij vierden het midwinterfeest en dat heeft nog opvallend veel gelijkenissen met de kerst zoals wij die vandaag de dag beleven. Ook zij hadden volgens de overlevering bomen als centraal middelpunt. Ze zouden er de boze geesten mee op afstand willen houden. Ook de tijd waarin het gevierd wordt, komt bijna een-op-een overeen. Toen de Kerk merkte dat dit volksfeest enorm leefde onder de bevolking, hebben zij het toegeeigend en er het kerstverhaal aan vast gehangen. Men viert de geboorte van het baby’tje Jezus, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat hij ook daadwerkelijk in december ter wereld zou zijn gekomen.

 

Vandaag de dag staan de tradities rondom kerst centraal. De boom en de lichtjes en de laatste jaren ook steeds meer de cadeautjes, als vervanging van sinterklaas. Natuurlijk is de kerstman overal te zien. Het is misschien wel de grootste reclamestunt van Coca Cola ooit en een toonaangevend gezicht geworden.

 

Het teken van kerst is de kerstboom. Deze kan je vol hangen met leuke lichtjes en kerstballen en dat geeft de echte kerstsfeer. Je kunt natuurlijk een echte kopen, maar er zijn ook goede alternatieven gemaakt van kunststof op de markt. Sommige zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en compact op te bergen. Zo maak je gebruik van de gemakken en heb je een echte kerstboom in huis met stijl. Oke, uitvallende naalden zul je niet vinden, maar dat is niet heel erg. Bovendien ben je ontzettend duurzaam bezig. Het transport van de miljoenen kerstbomen vervuilt deze wereld. Ga jij een kerstboom bestellen? Kies dan voor kunst kerstbomen met sneeuw voor nog meer sfeer!

« Vormen van auto leasen
Pak het leven en werk weer op »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts