Is jouw huis kids proof?

februari 27th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Is jouw huis kids proof?

Dure vazen die makkelijk om kunnen vallen, scherpe randjes en witte gordijnen. Wat deze dingen met elkaar gemeen hebben, is dat ze niet erg handig zijn in een huis waar kinderen wonen. Wanneer mensen een kind krijgen, moeten ze enige veranderingen doen aan het interieur van hun huis. Sommige dingen zijn te gevaarlijk voor kinderen, omdat ze zich er aan kunnen bezeren, maar andere dingen zijn gewoon niet handig. Zo weet je zeker dat die ene dure schaal vanzelf een keer valt, dat er ineens stiftstrepen op de witte gordijnen zitten en dat je vloer door alle autootjes, speelgoed en fietsjes niet krasvrij zal blijven.

Als je een mooie houten vloer hebt die je wil beschermen tegen krassen, dan is het aan te raden om parketlak te gebruiken. Dit breng je aan over de vloer en dat werkt dan als een beschermede laag. Zo kunnen je kinderen gerust met autootjes over de vloer racen en hoef je niet bang te zijn dat er allemaal krassen in het hout komen.

Hebben de kinderen op de muren gekleurd toen je net even niet stond op te letten? Dan kun je ze gemakkelijk oververven. Je kunt kalkverf kopen, want kalkverf is een matte verf die je op allerlei ondergronden kunt gebruiken, zoals behang, stuc, gipsplaat of multiplex.

Heb je breekbare spullen in huis staan, zorg dan dat deze buiten het bereik van de kinderen staan, bijvoorbeeld op een tafel. Ben je echt te bang dat het breekt, dan is het misschien beter om deze spullen voor een tijdje op te bergen en weer neer te zetten als het risico dat ze vallen kleiner is.

De laatste tip is om stopcontacten te beveiligen. Kinderen vinden dit vaak reuze interessant en je wil niet dat ze hun vingertjes in het stopcontact steken. Zorg dus dat je ze afdekt met een kinderbeveiliging.

« Een zakelijke lening regelen
Boxspring kopen »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts