Design hacks voor het opbouwen van je merk

september 22nd, 2021Reacties uitgeschakeld voor Design hacks voor het opbouwen van je merk

In dit artikel delen we een aantal design hacks uit de neuromarketing die je zullen helpen jouw merk op te bouwen en jouw lezerspubliek te laten groeien.

Gebruik lettertypes die jouw lezers helpen zich te concentreren op de boodschap in plaats van op het ontwerp. Het gebruik van lettertype en -stijl heeft een direct effect op het aantal ogen dat door jouw inhoud bladert. Bepaalde lettertypes worden geassocieerd met en werken goed bij bepaalde beroepen, dus door er een te kiezen die jouw boodschap overbrengt en bij jouw merk past, kun je een band opbouwen met jouw lezers.

Hoe je lettertypes correct gebruikt

Overweeg het volgende bij het kiezen van lettertypen voor uw blog en ontwerpen:

  • Kies een look en feel die jouw boodschap communiceert.
  • Blijf consistent en gebruik dezelfde lettertypes in jouw materiaal.
  • Gebruik vet waar nodig om de impact van een of meer woorden in een zin te vergroten.
  • Speel met kleuren om jouw boodschap te laten contrasteren.
  • Speel met kerning. Kerning is de ruimte tussen letters en kan jouw boodschap behoorlijk beïnvloeden.
  • Centreer je tekst op een afbeelding of in de hoofdtekst van een artikel om de impact te vergroten.

Maak jouw inhoud zo leesbaar en scanbaar mogelijk

Maak jouw inhoud zo op dat scanners alles gemakkelijk kunnen begrijpen zonder het te lezen. Maak een opsomming van belangrijke punten of functies en breek jouw inhoud op met afbeeldingen en citaten.
Een aantal tips die je kunt opmaken voor scannen.

  • Lijsten: List posts zijn een van de meest populaire en gedeelde post types. Gebruik lijsten om belangrijke punten uit te splitsen die je lezers uit je materiaal moeten halen. Gebruik niet alleen saaie standaard opsommingstekens, maar probeer je opsommingstekens of cijfers meer te laten opvallen door kleur te gebruiken of een pictogram met een afbeelding.
  • Subkoppen: Subkoppen breiden je koptekst uit en geven de lezer iets meer details over je artikel of aanbod, terwijl ze de lezer verder uitnodigen om verder te gaan in je content.
  • Click To Tweet: Gebruik Click To Tweet een paar keer binnen de body van je posts om een belangrijk punt te benadrukken of af te sluiten. Click To Tweet laat uw lezers ook toe om uw inhoud snel te delen met volgers op Twitter.
« Babymeisjes kleding van biologisch katoen kopen?
Leven van een vrachtwagenchauffeur »

Categorized Under

Carriere en Werk

About Marcel

» has written 1685 posts