EUROPESE GOUDSTANDAARD ZORGT VOOR AARDVERSCHUIVING

januari 14th, 20140 Comments »

De Belgische goud- en zilver handelaar Europese GoudStandaard zorgt voor een ware metamorfose op de Belgische goud- en zilvermarkt.

De edelmetaalhandelaar die onder andere nieuwe goud- en zilverbaren van Umicore aanbiedt alsook gouden en zilveren beleggingsmunten van de wereldwijd gekende en erkende munthuizen, zorgt dat fysiek beleggingsgoud en -zilver via een wel heel bijzondere manier beschikbaar wordt in de Belgische markt.

De maatschappij gaat er prat op dat de Belgische bevolking tussen nu en een jaar praktisch in elk dorp of stad beleggingsgoud en –zilver zal kunnen aanschaffen en dit via de plaatselijke juweliers en de verzekeringsmakelaars.

Fysiek goud en zilver moeilijk beschikbaar
In de afgelopen decennia was de toegang tot het rechtstreeks aankopen van hoogwaardige gouden en zilveren baren en – munten zo goed als afgesloten voor de Belgische particuliere investeerder. Deze markt was beperkt voor de banken en institutionelen. In België is het nog steeds bijzonder moeilijk als men wilt investeren in fysiek goud of zilver om een aanbieder te vinden in uw buurt. De meeste bankfilialen hebben geen fysiek goud of zilver in hun bezit, doen geen bestellingen of fysieke leveringen en degene die het nog kunnen, doen het liever niet. Het betekent immers verlies van vermogen of spaargeld binnen hun kantoor.
Het uitbreken van de crisis in 2008, die nog steeds aanhoudt, zorgt er echter voor dat de particuliere investeerder of spaarder ook zijn weg zoekt naar fysiek edelmetaal.
Het vertrouwen in financiële instellingen is volledig zoek geraakt. Meer en meer worden bekende investeringsvormen aan de kant geschoven. Investeerders of spaarders geloven niet meer in ‘papieren beloftes’. De crisis bewijst immers dat zowel financiële instellingen, overheden en landen over de kop kunnen gaan of niet langer hun verplichtingen kunnen nakomen. Fysiek goud en zilver komen hierdoor terug op de plaats die het eeuwen geleden al had ingenomen.
Ingrepen van de overheid en de Europese centrale bank lijken de Belg niet het vertrouwen terug te kunnen geven. Integendeel, iedere maand verschuiven honderden miljoenen euro’s van België naar Nederland of andere landen waar men wel vlot fysiek goud en zilver kan aanschaffen.

GOUD KOPEN IN BELGIÊ

Via website met webshop
De leemte in deze markt heeft ervoor gezorgd dat de Europese GoudStandaard hierin een verschil wil betekenen. Zij wil fysieke goud- en zilverproducten op een vlotte manier beschikbaar stellen voor iedere Belg.
Zo hebben zij een eigen website met een webshop waar klanten op een simpele discrete en veilige manier hun aankopen kunnen doen. De aangekochte goederen worden beveiligd en verzekerd verzonden tot bij de klant thuis. ( www.EuropeseGoudStandaard.com )
De Europese GoudStandaard is daarmee één van de eerste en de weinige die in België fysiek edelmetaal op die manier toegankelijk maakt.

Via verzekeringsmakelaars
Daarnaast gaat de Europese GoudStandaard samenwerkingen aan met verzekeringsmakelaars en -agenten verspreid over het ganse land. En dit is een eerste metamorfose in het financiële- en edelmetaal landschap. Nooit eerder in de geschiedenis kon een plaatselijke verzekeringsagent of – makelaar fysiek goud of zilver aanbieden aan zijn cliënteel. Dit was vroeger voorbehouden voor de grootbanken. Sandra Matthys, bestuurder van de Europese GoudStandaard geeft weer, hoe, waarom en welke voordelen zij ziet om fysiek edelmetaal beschikbaar te stellen via verzekeringsmakelaars :
Als eerste heeft iedere Belg normalerwijze een verzekeringsmakelaar waarbij hij zijn schadeverzekeringen heeft ondergebracht. Als tweede zijn er over gans België verzekeringsmakelaars vertegenwoordigd wat aansluit bij onze doelstelling, namelijk overal fysiek edelmetaal beschikbaar stellen zodat geïnteresseerde klanten niet heel het land moeten doorkruisen of erger nog, naar het buitenland dienen te trekken om bij een wildvreemde partij zijn aankopen te moeten doen.
Als derde reden, hebben de mensen met hun eigen verzekeringsmakelaar doorgaans een goede relatie of contact. De man kent de klant zijn geschiedenis en weet wat de mensen wel of niet verlangen. Zij hebben meestal ook kijk op de ganse situatie van de klant, waardoor zij een veel betere inschatting kunnen maken welke klant wel of niet geschikt is. In ieder geval veel beter dan een vreemde partij ergens in het buitenland.
Als vierde reden vinden wij dat een verzekeringsmakelaar of – agent de meest geschikte partij is om te adviseren betreffende investeringen in fysiek goud of zilver. Investeren in fysiek goud of zilver is ons inziens een zaak van bescherming, beveiliging en risicobeheersing. Van nature uit zijn dit punten die een verzekeringsmakelaar als prioriteit ziet voor zijn klanten en zijn beroep. Feitelijk is het DE taak van een verzekeringsmakelaar. Dit is niet de taak of hoofdmotivatie van een bankbediende of –directeur. Zij hebben merendeel andere belangen, dit heeft ons het recente verleden geleerd. Een verzekeringsmakelaar zit ook niet met het feit dat wanneer een klant van hem fysiek goud of zilver aankoopt er een verlies zou zijn van vermogen of spaargeld uit zijn filiaal zoals bij een bankfiliaal. Dit lijkt ons een gezondere situatie.

Via juweliers
Dit is de grootste metamorfose waarvoor de Europese GoudStandaard zorgt.
Uiteraard verbreed een distributie van fysiek beleggingsgoud en – zilver via plaatselijke juweliers de beschikbaarheid op de markt en begrijpen we dat dit aanleunt bij de doelstellingen van de Europese GoudStandaard om fysiek edelmetaal overal beschikbaar kunnen te stellen. Maar hoe moeten we dit zien ?
Sandra Matthys : Een juwelier die gouden en zilveren juwelen en sieraden aanbiedt, weet met wat hij bezig is als het over fysiek goud en zilver gaat. Hij beseft als geen ander wat de waarde is van goud en zilver en kent uiteraard de materie door en door. Het is zijn business. Daarnaast komen er uiteraard veel klanten bij juweliers die al een affiniteit hebben met goud en zilver. De juwelier die handelt in gouden en zilveren juwelen is dan ook een goed geplaatst iemand om meer informatie te geven of inlichtingen te verschaffen over fysiek goud en zilver.
Wat betreft de verdeling via juweliers gaat het in hoofdzaak over om gouden en zilveren beleggingsmunten.
Munten hebben niet alleen de waarde van het edelmetaal. Doordat meer en meer landen gouden en zilveren munten op de markt brengen die als wettig betaalmiddel zijn erkend, gaat het eigenlijk steeds om gelimiteerde uitgaven. Want in eerste instantie wijzigt het slagjaar op de munt ieder jaar. Daarnaast zijn er meer en meer landen die jaarlijks het uitzicht van hun munt wijzigen. Dit maakt dergelijke munten nog meer apart.Het gevolg hiervan is dat er wereldwijd een secundaire markt ontstaan is. Mensen die hun aangekochte munten in perfecte staat bewaren kunnen een paar jaar later bovenop de waarde van het edelmetaal een extra premie ontvangen die serieus kan oplopen. Verzamelaars zoeken steeds naar munten van bepaalde jaren die nog net in hun verzameling ontbreken.
Als laatste element is er natuurlijk het esthetisch karakter van dergelijke munten. Er zijn werkelijk zeer prachtige uitgaven in omloop. Alleen dit feit maakt soms dat bepaalde mensen dergelijke munten aanschaffen.
Met name vooral in de zilveren kilomunten vinden we werkelijk zeer prachtige exemplaren.
Dit maakt dat het ook in de smaak kan vallen als waardevol juweel of sieraad. Dergelijke munten worden dan ook vaak gekocht bij een juwelier als uniek uitzonderlijk waardevol cadeau voor een geliefde, verjaardag, zakenrelatie, kinderen of kleinkinderen.
Of iemand leert door zijn juwelier deze markt kennen en start een eigen verzameling uit verschillende munten, die hij op systematische manier kan uitbreiden. Er zijn tal van mogelijkheden.

Aanhoudend negatief nieuws op zowel economisch, financieel als politiek vlak maken inderdaad steeds dat mensen bescherming, zekerheid, veiligheid en transparantie zoeken. Al eeuwen zoeken mensen dat op zulke momenten in fysiek edelmetaal. Dat is altijd zo geweest en zal zo altijd blijven.

De berichten die de laatste tijd de wereld worden ingestuurd zijn echter van een ander kaliber dan wat die ooit in het verleden waren.
We zitten met de onzekerheid rond het Amerikaanse schuldenplafond en weten niet welke gevolgen dit allemaal kan hebben. We hebben Griekenland gezien. We hebben Cyprus gehad. Onlangs was er sprake van een nieuwe bijkomende belasting op spaargeld. Er wordt open gedebatteerd om opnieuw een Goudstandaard in het leven te roepen. Bepaalde landen, vooral China, Rusland, India kopen op dit moment nooit geziene volumes fysiek goud in. China die openlijk pleit voor een nieuwe wereldreservemunt.

Zijn dit allemaal voorboden dat ons huidige financiële systeem op instorten staat?
Wat er ons ook te gebeuren staat, met een deel van uw vermogen fysiek goud of zilver aankopen lijkt ons geen onverstandige keuze. Zelfs de grootste believer ‘die denkt dat alles wel goed komt’ kan niet om het feit heen dat er steeds een risico bestaat dat papieren geld op een bepaalde dag niets of weinig meer waard zal zijn. Als het echt fout loopt is de bezitter van fysiek edelmetaal ‘winnaar’. Als er niets fout loopt heeft de bezitter van fysiek edelmetaal nog steeds een waardevolle intrinsieke asset in zijn portefeuille.

De Europese GoudStandaard kan u bereiken via :

Telefoon : 0032 76 23 23

Mail : info@EuropeseGoudStandaard.com

Website : http://www.europesegoudstandaard.com/welkom-bij-de-europese-goudstandaard

« Online accu gekocht
Gratis auto taxeren »

Categorized Under

Financien

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts