Bivolino.com goes mobile

september 10th, 20140 Comments »

Customized shirts on the web

Bivolino, de Europese nr. 1 in online maatoverhemden – Customized shirts on the Web -, lanceert wereldwijd als eerste maatkleding webshop zijn mobile website (http://m.bivolino.com, http://www.bivolino.com/mobile) voor tablets en smartphones.
De site is ook embedded in een hybride app (voor iOS/Apple, Android Marketplace/Google Play, Windows mobile en Amazon).
De app is aldus beschikbaar op alle platformen.

De app links:

Windows
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/bivolino-com/88d7167a-1f69-41ca-9ad6-2374496642ed

App Store
https://itunes.apple.com/us/app/bivolino-be-the-designer/id657710735?mt=8

Google play
https://play.google.com/store/apps/details?id=be.bivolino.com

Amazon
http://www.amazon.com/Bivolino-com-Bivolino-Be-the-designer/dp/B00D7ECCUM/ref=sr_1_1?s=mobile-apps&ie=UTF8&qid=1375164025&sr=1-1&keywords=bivolino

De navigatie is speciaal afgestemd op mobiele apparaten (responsive design) waarbij de 3D shirt configurator optimaal wordt weergegeven.
De gebruikte technologieën zijn HTML5 en CSS3. Het 3D shirt ziet er op tablets in de verticale positie of ‘portrait’ (ook via de hybride app oproepbaar) grandioos uit.
Er is designconsistentie tussen de desktop-, mobiele sites en de apps.
De consument bestelt de maatshirts binnen 5 minuten in 3 éénvoudige stappen: maten ingeven (zonder meetlint), stofkeuze en modelopties.
Uniek hierbij is dat men zich mobiel een overhemd op maat kan samenstellen en bestellen zonder zich te moeten opmeten met een lintmeter (biometrische maatingave): “Shirts on the Go” overal configureerbaar en bestelbaar mits een correcte 3G/4G of wifi verbinding: in de auto, op reis, op de luchthaven, in de trein, op restaurant, in een wachtkamer, in de tuin, op het strand, op café… altijd en overal.

De interactie met de desktop versie www.bivolino.com is optimaal waarbij ook het winkelmandje gedeeld wordt (1 winkelmandje doorheen alle platformen/kanalen: volledige synchronisatie tussen desktop, mobiele website en app). Dit past perfect in de huidige context waarbij kopers zoeken en bestellen via de verschillende kanalen. Het stoffen- en productaanbod (incl. prijsstructuur) loopt parallel met de desktop-versie. Promoties zijn toepasbaar op mobiel en desktop waarbij maandelijks een ‘call-to-action’ wordt aangeboden op de mobiele website. Herhaalaankopen worden vergemakkelijkt omdat er geen digipass of pincode voor kredietkaarten moeten worden gebruikt: ‘1-click payment’. Er kan ook met PayPal worden betaald.

Vanuit een tablet of mobile device via search engines ‘Bivolino en related keywords’ opzoeken leidt de consument automatisch (redirect) naar de mobiele site. De consument kan naar keuze ook mobiel de tablet-vriendelijke desktop-versie bekijken.

Voor meer info :
Michel Byvoet
003211252525

« De basis computeronderdelen samengevat.
Uit eten Hengelo? »

Categorized Under

Mode en Kleding

About Marcel

» has written 1685 posts