De risico’s bij een borstvergroting

juli 26th, 2016Reacties uitgeschakeld voor De risico’s bij een borstvergroting

Een borstvergroting is een ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Vroeger was het een zeer dure operatie die vooral werd gedaan door rijke vrouwen die graag wat meer focus op hun boezem wilden. Tegenwoordig is de doelgroep veel breder geworden. Voor sommigen zal het nog steeds wel even sparen zijn, maar de borstvergroting prijzen zijn veel lager komen te liggen. Daarbij het is het taboe dat vroeger op de borstvergroting lag ook steeds meer aan het verdwijnen. Het wordt inmiddels redelijk geaccepteerd.

Het feit dat er steeds meer borstvergrotingen worden uitgevoerd doet wellicht vermoeden dat het weinig risico’s met zich meebrengt. Wanneer je de ingreep laat uitvoeren door een gerenommeerd plastisch chirurg zullen de risico’s ook wel tot een minimum beperkt blijven. Tevens worden er steeds meer en strengere eisen gesteld aan klinieken die borstvergrotingen willen uitvoeren. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen risico’s zijn verbonden aan een borstvergroting.

Er zijn namelijk best wat verhalen bekend van vrouwen die zwetende of lekkende implantaten hebben. Dit houdt in dat de implantaten na verloop van tijd stukjes siliconen gaan lekken, die vervolgens door het lichaam worden opgenomen. Dit valt meestal niet direct op, vaak wordt het opgemerkt doordat men last krijgt van pijn in de borst of door een plotselinge vervorming van de borst.

Een tweede probleem is kapselvorming. Vijf procent van de vrouwen die een borstvergroting heeft laten doen heeft hier last van (gehad). Doordat het implant niet lichaamseigen is, bouwt het lichaam een kapsel om het implantaat heen om het lichaam ertegen te beschermen. Vaak gaat dit gepaard met pijn. Dit is een natuurlijk proces waar helaas weinig aan gedaan kan worden.

De risico’s zijn dus nog wel aanwezig, maar de kans op complicaties zijn tegenwoordig wel erg klein, zeker als je het bij een goede chirurg laat doen. Neem dus even de tijden om de borstvergroting beste kliniek uit te zoeken.

« Niet zoeken, toch je perfect Thomas Maine shirt vinden
Dakonderhoud is essentieel voor uw dakbedekking! »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts