Duurzame innovatie

juni 8th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Duurzame innovatie

Innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. De sleutel hierbij is duurzaamheid. Duurzame innovatie is in Nederland de laatste jaren een belangrijk thema geworden. Iedereen is zicht bewust dat de natuur en het milieu veel schade aanbrengen en dat er dus veranderingen moeten plaatsvinden. De vraag naar duurzame producten stijgt nog steeds. Door slimme en innovatieve producten te ontwerpen zal iedereen ervan profiteren. En zo kan je ook nog eens geld besparen door middel van energiebesparende producten.

Wat wordt er verstaan onder duurzame innovatie? Duurzame innovatie is het ontwikkelen en realiseren van nieuwe producten en processen die bijdragen aan het verbeteren van de duurzaamheid. Nieuwe productietechnieken kunnen ervoor zorgen dat er minder co2 wordt uitgeschoten. Ook kan de voedselschaarste in de toekomst worden voorkomen door betere methodes en techniek in de agricultuur. Duurzame innovatie ideeën over producten en/of een productieproces kunnen de productiviteit in het bedrijf verhogen. Daarnaast kan het producten aantrekkelijker maken. Zo kan innovatie zich richten op technische vernieuwing, vernieuwing in bedrijfsstructuren of het veranderen van een sociale structuur. Populaire duurzame innovatie oplossingen wat je nu steeds vaker ziet zijn o.a. zonnepanelen, led verlichting en een pellet boiler.

Vergelijken met een paar jaar terug, zijn zonnepanelen nu een stuk goedkoper in de aanschaf en zie je ook steeds vaker terug dat steeds meer mensen zonnepanelen kopen.. De prijzen van zonnepanelen hangen namelijk af van hoeveel zonnepanelen je wilt plaatsen. Het aantal zonnepanelen bepaal je door te kijken naar: het energieverbruik en de oppervlakte van jouw dak. Led verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Zo kan een led lamp tot 90 procent minder energie verbruiken dan een gloeilamp met een gelijke lichtopbrengst. Daarnaast kan een goede led lamp tot 50.000 branduren meegaan. Wat vijftig keer langer is dan de levensduur van een ouderwetse gloeilamp. Een pellet boiler verwarmt je huis door middel van geperst hout. De pellet boiler is een duurzame oplossing. Je bespaart 50% of meer op jouw verwarmingskosten.

« Alles over de loonheffing ‘werkkostenregeling’
Rolluik reparatie service Amsterdam »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts